Dålig munhygien kan leda till hjärtinfarkt

Att ha en bra munhygien är väldigt viktigt för att tänderna ska hålla hela livet. Men den goda munhälsan är även viktig för förebyggandet av andra sjukdomar. Till exempel ser man att risken för hjärtinfarkt kan öka om man inte tar hand om sin mun. Men hur gör man då för att sköta om den på bästa sätt?

1064700-young-man-brushing-teeth

I en artikel på Dagens Nyheter kan man läsa att de som har dålig munhygien troligtvis löper större risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. Man har i flera olika vetenskapliga studier funnit ett samband mellan en dålig tandhälsa och ökad risk att drabbas av sjukdomar som till exempel hjärtinfarkt. När man får inflammation i tandköttet kan det bana vägen för flera bakterieangrepp som triggar inflammation i andra kärl.

 

Tips för bra munhygien

För att få en bra munhygien bör man till att börja med göra ett besök hos tandläkaren då och då. Hos tandläkaren kan man få bekräftat att allt står rätt till i munnen och de kan även hjälpa en att ta bort till exempel tandsten. För den som är intresserad finns tandvård i Stockholm till bra pris. Det finns även ett antal andra åtgärder man kan vidta för att få riktig topphälsa i munhålan.

 

Få full koll med app

Vill man ha full koll på hur man borstar sina tänder, kommer en ny produkt ut på marknaden som kan ge en just det. Det skriver man i en artikel på Svenska Dagbladet. Man får koll genom att tandborsten är kopplad till en app.