E-cigaretter kan ändå vara ett bättre val

 

Av alla som röker dör 50 procent i förtid. Cigaretter innehåller kemiska ämnen. Bara cigarettröken innehåller 4000 olika ämnen där minsta 40 är cancerframkallande. En lösning för många har idag blivit e-cigg. Den omdiskuterade elektroniska cigaretten framställer ånga utan de många farliga kemiska ämnena.

 

rökMånga går idag över till elektroniska cigaretter för att sluta röka eller åtminstone reducera de negativa hälsoeffekterna. Det finns idag flera e-cigaretter här, vilket gör det lättare att individanpassa behovet. Många använder e- cigaretter som en avvänjningsmetod för att sluta röka helt och hållet som det går att läsa om i allas.se. E- cigaretter kan användas för att trappa ner den dagliga rökkonsumtionen vilket också sparar pengar. Det går således att justera nikotindosen. Då utbudet ökat blir alternativen också fler. Du kan välja en återförsäljare som har en ekologisk produktion och tillverkar sina egna vätskor, samt massvis av olika smaker.

 

Rökning dödar- det vet väl alla?

 

Att rökning dödar och påverkar hälsan negativt är ingenting som idag undgår någon. Årligen satsas det på kampanjer får att förhindra att unga människor börjar röka och att rökare slutar. Vad är det som gör det så svårt trots vetskapen om de skadliga hälsoeffekterna? Enligt svd.se handlar det om ett psykologiskt fenomen. Rökare behöver en seriös och begriplig anledning som går att ta på- för att hålla upp. Att rökning dödar är alldeles för abstrakt för att kunna fungera som anledning. Likaså dessa långsiktiga följdsjukdomar:

 

 

E- ciggen är snällare mot miljön

Ungefär en miljard fimpar slängs varje år på våra gator. Kostnaden för det går upp emot två miljarder kronor per år. Lagen om nedskräpning har tett sig verkningslös sett till att cigarettfimpen är det dyraste och mest frekventa skräpet att plocka upp enligt gp.se. Ur ett miljöperspektiv är därför e- ciggen bättre- som inte ger upphov till fimpkastning på gator. Det bidrar ditt att fimpsaneringskostnaderna som annars uppstår kan användas till att finansiera skola, sjukvård och omsorg.